Nutrimore – for your health.
Să ne îngrijim de corpul nostru prin a-i oferi mai mulți nutrienți de care acesta are nevoie – principiu care ne apropie și ne oferă bucuria de a ne focusa pe crearea unei relații echilibrate cu mâncarea pentru a reuși să trăim la capacitate maximă în fiecare zi. Locul în care înțelegem importanța nutriției și nutrienților în sănătate și conștientizăm cât de interconectate sunt toate în corpul nostru, dar și conexiunile corpului nostru cu lumea exterioară. Aici ne educăm, empatizăm și ne formăm comportamente și obiceiuri alimentare care să ne mențină sănătoși și să ne ofere energia de a fructifica fiecare moment al vieții noastre.
Numele meu este Gianina Avram, sunt Nutriționist-Dietetician și instructor de Aerobic Fitness. Mă adresez celor care-și doresc să fie educați și înțeleg importanța perseverenței și a muncii constante în modificarea comportamentelor alimentare și de stil de viață pentru obținerea rezultatelor stabilite la începutul colaborării. Blogul gianinaavram.com – „Do more, Be more”, creat in 2016 cu scopul de a motiva și a informa despre un stil de viață sănătos, se tranformă în Nutrimore – for your health. Îmi propun ca prin intermediul lui să continui să îndeplinesc scopul inițial, dar totodată să aduc mai aproape de tine nutriția ca știință.

Ce regăsești pe blog?

Rețete, materiale educaționale, articole motivaționale.

Educație și formare
2020 – prezent – Masterandă în cadrul programului de masterat „Nutriția și calitatea vieții”, Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu-Hațieganu” Cluj-Napoca;
2020 – Absolvire a specializării Nutriție și Dietetică, Univeritatea de Medicină și Farmacie „Iuliu-Hațieganu” Cluj-Napoca, prin prezentarea lucrării de licență „Studiul farmacobotanic și nutrițional al unor compuși din hrean –Armoracia rusticana”, realizând un studiu experimental cu privire la compoziția chimică și a proprietăților antioxidante ale hreanului; coordonator științific Conf. Dr. Andrei Mocan, catedra de Botanică Farmaceutică din cadrul Facultății de Farmacie.
Ianuarie 2020 – Iunie 2020 – Bursă de Studiu Erasmus+, Universitatea din Valencia; Cursuri – Dietoterapie, Patologie Nutrițională; Practică de specialitate –nutriție clinică: managementul greutății; Activitate științifică: Studiu preliminar al literaturii de specialitate in vederea realizării unui Review bibliografic + sumarizarea informațiilor regăsite în studiile asociate temei „Nutrienții asociați cu procesele patologice implicate în limitările funcționale”; coordonator științific Dr. Manuel Lozano, Departament de Medicina Preventiva i Salut Pública, Ciències de l’Alimentación, Toxicologia i Medicina Legal.
2018 – Certificat Instructor Aerobic Fitness

Unde sunt prezentă și proiecte în care mă implic
Muncim de mici la relația noastră cu mâncarea, deprinzând anumite obiceiuri, cunoștințe, comportamente, lucru pentru care particip activ cu cea mai mare bucurie în colaborările care implică copiii și educarea acestora. Gătitul cu bunica când eram copil, salatele de legume cât mai colorate pe care le adăuga mama meselor noastre, cunoștințele deprinse din diverse practici alimentare și culinare văzute acasă, participarea activă la obținerea diverselor recolte de legume și fructe și faptul că am crescut înconjurată de natură și ce are aceasta de oferit, au contribuit la a-mi forma
o relație echilibrată cu mâncarea și obiceiuri alimentare care să-mi mențină sănătatea. Astfel, vreau la rândul meu să contribui la modelarea unor comportamente alimentare pentru a crește generații sănătoase și pline de energie care să se bucure de fiecare moment al vieții la capacitate maximă.
– Asistent coordonator și voluntar proiect „Echilibru prin Nutriție” 2018 –
Organizația Studenților Farmaciști Cluj-Napoca
– Voluntar proiect comunitar destinat copiilor, în cadrul Școlii Altfel 2019 –
Consumul de fructe și legume – Universitatea de Medicină și Farmacie
„Iuliu-Hațieganu”, Cluj-Napoca
1 Iunie altfel: recomandări de la specialiști în NUTRIȚIE, SPORT, GĂTIT ȘI PSIHOLOGIE – 1 iunie 2020 – articol regăsit pe gianinaavram.com
– Invitat Blue Monday Talks cu Denisa și Cristina; Sezonul 2, Episodul 5 -#BlueMondayRomania -2020

– Elaborare variante mic dejun sănătos pentru copiii de 11 ani – Micii Sanitari OSM Cluj-Napoca – 2020

Social media și activitate online:
Și pentru că tehnologia și Social Media e tot mai prezentă în viețile tuturor, mi- am propus ca prin intermediul contului pe care-l administrez pe Instagram, @gianinaavram, să aduc informație valoroasă din sfera nutriției, ca timpul pe care-l petrecem fiecare dintre noi pe această platformă, să fie un timp investit în noi, cunoștințele și sănătatea noastră.
Astfel, poți accesa informații despre alimente, diverse recomandări nutriționale, poți învăța cum să gândești mesele pe care le ai sau cum să te raportezi la mâncare și să-ți iubești corpul, accesând hashtag-ul #GAnutriționist. Iar sub hashtag-ul #gianilicious găsești diverse rețete.
Prin intermendiul colaborărilor avute mi-am dorit să aduc mai aproape de cât mai mulți oameni alimentația nutritivă, prin provomarea diversității în materie de opțiuni regăsite pe piață.
Colaborări avute de-a lungul timpului:
– HealthU
– LifeBox
– @cookedbyme.ro
– homefresh
– FUCHS Condimente
– HealthyLicious
– Casa TIFF Marty Restaurants
– Mega Image
– Carrefour – #BioBreakfastCarrefour – Marty Restaurants